Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

9 reikäinen Farmi-kenttä ja golfyhtiö

Farmi-kenttä lyhyesti:

  • 9 reikäinen, tasoituskelpoinen golfkenttä Lempäälän Vaihmalan kylässä
  • Kentän par on 70
  • Pituus keltaisilta 5586m ja punaisilta 4674m
  • Kentän on suunnitellut Reijo Louhimo
  • Perinteisessä, hämäläisessä maalaismaisemassaVanajaveden äärellä - vesistöä voit ihailla kentän jokaiselta väylältä
  • pelaajapalvelut ja kentänhoito tuotetaan pienen perheyrityksen voimin


Tutustu kenttään 360 esityksessä tästä

Historiaa, miten tähän päivään on kasvettu

Vuonna 1996 perustettiin golfseura Hiisi-Golf Ry ja avattiin range käytännössä heinäpellolle. Seuraavana vuonna rakennettiin rangen ympärille 6-reikäinen Hiisi-harjoituskenttä. Toiminnan laajetessa saatiin käyttöön naapurissa sijaitsevan entisen kunnalliskodin ( nykyisin Vaihmalan Hovi ) rakennus klubirakennukseksi

Golfliiton jäsenseuraksi pääsyn edellytyksenä on tasoituskelpoinen vähintään 9-reikäinen kenttä. Tästä alkoi Farmi-kentän suunnittelu Isotalon tilan viljapelloille, jotka kenttäyhtiö Farmigolf on vuokrannut käyttöönsä.

Suunnitelmien valmistuttua golfseura Hiisi-Golf ry hyväksyttiin vuonna 2000 Suomen Golfliiton 100. golfseuraksi. Tasoituskelpoisen Farmi-kentän ensimmäiset 6 peliväylää otettiin käyttöön loppukesällä 2002 ja kolme lisäreikää kesällä 2005.

Taukotupa siirrettiin kentän 1 teen viereen vuonna 2007 palvelemaan pelaajia. Mega Range avattiin vuonna 2015 Hyssyn pellolle eli Lipontien ja Valkeakoskentien risteyksen tuntumaan. Vuosittain kenttää ja muita alueita on kehitetty ja laajennettu hiljakseen, mutta tasaiseen tahtiin. Viimeisimpänä uudistuksena kentän 9. väylä piteni par 4 väyläksi vuonna 2019.

Farmi-kentällä pelataan vuosittain noin 15 000 pelikierrosta. Farmi on tullut tunnetuksi pitkästä pelikaudesta, jonka mahdollistavat kentän sijainti ja pinnanmuodot.

Kenttä on maastoltaan kenttä on tasainen. Maisema puolestaan on perinteinen hämäläinen maalaismaisema, historiallisen vanajaveden äärellä. Vesistöä voi ihailla koko pelikierroksen ajan, se näkyy kentän jokaiselle väylälle.

Kenttäyhtiö Farmigolf on pieni perheyritys. Yritystoiminta on alkanut vuonna 1995 ja siitä alkaen golfkentän kaikki rakennus- ja hoitotyöt ovat tehty itse veljesten Pekka ja Risto Isotalon toimesta. Tätä nykyä päävastuu päivittäisestä arjesta niin kentällä kuin toimistolla on Riston tyttärellä Eeva Isotalolla. Kesäisin sesonkiin lisäavuksi työllistämme nuoria toimisto- sekä golfkentänhoitotehtäviin.

Tällä hevosvetoisella auralla hoidettiin Farmin maapohjaa jo 1920- ja 1930-luvuilla - kauan ennen golfkenttää. Isotalon tilan viljelyksillä käytetty aura eli veltta on legendaarinen, ruuvisiipinen Fiskars 10. Farmin ikoniksi valittua kaunislinjaista ja siroa, pitkän päivätyön tehnyttä auraa voi ihailla Farmin 5. tiillä.